Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.07.2010 21:50 - Ето някои откъси от предстоящата ми книга
Автор: iliykata Категория: Забавление   
Прочетен: 1115 Коментари: 1 Гласове:
3



 

Не му се стори да има изключение. Повечето постройки имаха солидни външни колони. Може би представляваха обществени сгради с важно значение или пък административни центрове. Итън забеляза странни надписи на някои от сградите, които не бяха изписани с латински букви. “Нима сириусианците ползват непозната за мен азбука?” – помисли си той. А дали те изобщо говореха английски? Интуицията му подсказваше, че тук има нещо странно. Той разбираше какво му говорят,  както и другите без затруднения го разбираха, но сякаш това не бе той, а бе някой друг, може би истинският сър Улрих. В момента, в който се съмняваше в реалността на случващото се, чу гласа на Оутъм.

 

 

 

 


Следващите два часа Итън прекара с Уолш, като първо се оттегли в стаята си, а после, подтикван от съмнение да не би някой да ги подслушва, той предпочете да се разходи в градината на двореца. За тази цел се наложи да смъмри строго Оутъм, който се вживяваше прекалено много в ролята си на дворцов страж. Този път Оутъм пораженски отстъпи и остави Итън и Уолш да разчитат на своите бойни умения, при все това че те не бяха въоръжени. Итън се усети, че нервничи и може би това бе причината, поради която се отърва толкова бързо от Оутъм. Сега той се нуждаеше от още информация. Сети се, че може би ще я получи и без да се допитва до Уолш, като просто съсредоточи съзнанието си върху миналото на сър Улрих. Не му пречеше нищо да опита. Докато се движеше в крак с Уолш, той се замая и за малко да се свлече на земята, ако Уолш не бе реагирал бързо, улавяйки го за мишницата.

 

 


 

 

 


Итън едва сега забеляза странното географско разположение на Тържището. Той почти се сливаше с Мелветската равнина откъм едната си страна, от която Итън и Уолш пристигнаха в града, а от другата страна се спускаха дълбоки и стръмни склонове, достигащи басейна, обграждайки го отстрани. Тържището бе разположено така, че морето не можеше да се види, когато човек влизаше от изток в града. От западната си страна Тържището бе непристъпен. Чудно му се стори на Итън как този град представляваше такъв огромен търговски център, след като разположеността му в близост до морето не създаваше улеснение за придвижване на стоките. Можеше всичко да си обясни едва когато измина още десет минути път. Пред него се разкри пристанище, което се намираше югозападно от града в подножието на един почти отвесен скат.





Видението, което получи, първоначално бе неясно. После постепенно се избистри. Появиха се обезлюдени села и градове. Виждаше измъчените лица на хора, които го гледаха с боязън. В оскъдицата си те отправяха ръце към него с надеждата да им даде храна за подаяние. След това видя една огромна армия, която се разпростираше докъдето му стига погледът. Чуваха се виковете на стотици хиляди гърла. После пред него се появи главата на чудовищно същество, която сякаш гореше в пламъци. Тази глава му говореше. “Аз съм владетелят на света” – казваше тя.





 

Този път и двамата изчезнаха едновременно. Пренесоха се в двореца на свещениците. Тяхното задължение бе да помагат на Гатуга Тринадесети. След като той вече не бе сред тях, те бяха поели управлението на неговата империя. Итън все още не знаеше как ще реагират, когато им се представи за Гатуга Четиринадесети. Може би щяха да се опитат да го изпитат или да го убият.

 

 



Тагове:   Откъси,


Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

1. universalnite1neo - :) Откъсите са заинтригуващи, ще ...
07.07.2010 21:55
:) Откъсите са заинтригуващи, ще очаквам и цялата книга . Поздрави !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: iliykata
Категория: Забавление
Прочетен: 31234
Постинги: 16
Коментари: 5
Гласове: 28
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930